Bookblogger Enquête 2014: Terugblik

Bij Craving Pages is er een Bookblogger Enquête over het jaar 2014. Er zijn 3 verschillende categorieën, en vandaag beantwoord ik de vragen over de terugblik.

1. Wat was het beste wat boek wat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Deze keuze is ontzettend moeilijk, maar ik denk dat ik ga voor The perks of being a wallflower… Dit boek is wel heel bijzonder en heeft me enthousiaster gemaakt voor standalones. Daarbij kon ik ook niets anders dan dit boek een dikke 10 geven bij mijn recensie…. Maar oké, Het Huis van Hades vond ik ook fantastisch… Hmmm…

2. Welk boek heeft je het meest teleurgesteld het afgelopen jaar?
Het Huis van de Nacht-serie vond ik al niet leuk, maar vanaf deel 6 werd het echt dramatisch slecht, en ik had nog zo gehoopt dat er nog iets interessants zou gebeuren in deze boeken…

3. Door welk boek ben je het afgelopen jaar aangenaam verrast?
Ik kreeg veel negatieve recensies te horen over het tweede deel in de Maze Runner, De Schroeiproeven. Ik dacht dat het echt een stuk minder spannend zou worden, maar niets is minder waar! Ik vond het echt een topboek en het was reuze spannend!

4. Als je van alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen slechts één titel aan mocht raden…, welk boek zou je dan kiezen?
De Grisha trilogie met het eerste deel Schim en Schaduw zou ik dan kiezen, aangezien zoveel dingen in dit boek zitten! Spanning, romantiek, magie, een geweldige wereld en interessant personages, het zit er allemaal in!

5. Wat is de beste boekenreeks die je het afgelopen jaar hebt ontdekt?
Helden van Olympus! Ik begon begin dit jaar met het eerste deel, en aan het eind heb ik het laatste deel kunnen lezen! Wat een fantastische serie zeg!

6. Welke nieuwe, veelbelovende auteurs heb je het afgelopen jaar ontdekt?
Dat zijn onder andere Leigh Bardugo, Sarah J. Maas, Ernest Cline en Kass Morgan.

7. Heb je dit jaar nog andere genres verkend?
Ik heb me wat meer gewaagd aan thrillers en contemporary en dat is me tot nu toe erg bevallen!

8. Wat was het meest meeslepende, niet-neer-te-leggen boek dat je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Dat wordt Zeven Minuten na Middernacht, wat ik in één middagje heb gelezen zonder pauze!

9. Welk van de boeken die je dit jaar hebt gelezen heeft de allermooiste cover?
Voor mij wordt dat De Glazen Troon want Celaena Sardothien staat op de voorkant…

10. Wie is je favoriete personage uit alle boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Kan ik alweer Celaena Sardothien zeggen? Oké oké, ik kies wel voor A (Elke Dag), aangezien dat echt een ontzettend uniek en bijzonder personage is.

11. Welk boek heeft de grootste indruk op je gemaakt in 2014?
The Fault In Our Stars… Genoeg gezegd denk ik.

12. Welk boek had een scène die je zo enthousiast maakte, dat je niet kon wachten om er iemand over te vertellen?
Het einde van Eleanor & Park, heb veel erover gesproken met andere mensen die het boek hadden gelezen…

13. Wat is je favoriete relatie uit boeken die je het afgelopen jaar hebt gelezen?
Percy Jackson en Annabeth Chase! Die twee zijn gewoon fantastisch samen! Percabeth ow yeah!

14. Wat is het beste boek wat je hebt gelezen op basis van een recensie?
Ik heb meerdere boeken een 10 gegeven, maar ik vermoed dat Het Huis van Hades in de serie Helden van Olympus er wel bovenuit steekt, dat boek vond ik briljant!

15.Welk boek zou je het allerliefst terug willen zien in de bios, en met welke acteurs in de hoofdrol?
De Legendtrilogie lijkt me ontzettend gaaf om te zien op het grote scherm. De rol van June zou ik denk geven aan Marie Avgeropoulos (ook bekend van The 100), want ja, mooie dame. Voor Day kies ik Dane DeHaan, want die kan best goed acteren. Hij moet alleen wel zijn haar wat laten groeien. Maar het zou ook gaaf zijn als er een animatiefilm kwam met de schetsen van Marie Lu die ze heeft gemaakt van haar personages!

Dit was dan mijn terugblik op 2014. Morgen komt er een post over Boeken en Bloggen!

7 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik ben echt blij dat jij De schroeiproeven spannend vond, want ik durfde al bijna niet meer in dit deel te beginnen door de negatievere reacties.

    1. Ik snap alle negatieve reacties ook niet! De spanning is juist veel meer aanwezig in het begin, terwijl dat in The Maze Runner juist langzaam wordt opgebouwd. Hoop dat jij hem ook goed gaat vinden 🙂

  2. Marie (ik laat die achternaam maar even zitten) is echt een goede keuze voor June. Dane DeHaan heb ik nog een beetje moeite mee om voor me te zien als Day, maar hij is inderdaad wel een goede acteur 🙂

  3. Ik vond het huis van de nacht ook steeds slechter worden, ik heb hem in het Engels gelezen en eigenlijk ook niet afgemaakt. Ik vond het zonde om er nog geld aan uit te geven.

  4. Ik denk dat ik bij het Huis van de Nacht tot en met ‘Ontwaakt’ ben geraakt. Eigenlijk moet ik de anderen nog eens lezen, maar vermits ze me steeds minder aanspraken mis ik daar een beetje de motivatie voor.

  5. Noem me bevooroordeeld, maar na het zien van de eerste trailers van Percy Jackson knapte ik ontzettend af. Nu ik al die positieve reacties op de boeken van Rick Riordan lees weet ik dat ik die gedachte echt heel hard uit m’n hoofd moet zetten want ik wordt er zo langzamerhand ontzettend benieuwd naar!

    1. Moet je zeker doen, de boeken zijn zoooo veel beter! 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.