De boeken die ik heb gelezen in Juli 2020

De afgelopen leesmaand is vrij rustig verlopen. Ik ging de afgelopen maand afstuderen, dus uiteindelijk heb ik niet erg veel gelezen. In mijn To Be Read stapel had ik vijf boeken staan met één boek als extra, ik heb in ieder geval de vijf boeken gelezen die ik wilde lezen, met tot slot nog een extra boek. Op dat punt is het dus een geslaagde maand geweest! Ik bespreek de boeken graag met je, dus hierbij het leesoverzicht van de afgelopen maand.

Ik begon met Project Z, het eerste deel van Quotum van Marloes Morshuis. Dit boek laat weer zien dat Nederlanders fantastisch kunnen schrijven! Dit boek gaat over een toekomstige wereld waar een quotum is voor de bevolking, dus het aantal bewoners van de aarde moet dalen. Dit wordt op een heftige manier gedaan, maar misschien kan de overheid gestopt worden. Dit boek las als een trein, heeft genoeg spanning en een gedetailleerde en lugubere wereld. Ik kan nu al niet wachten op het volgende deel!

Uitverkoren is een fantasyroman van Veronica Roth, auteur van Divergent. Ze schrijft nu dus geen YA, maar juist een boek waarin de hoofdpersoon 25 jaar oud is! Toevallig ben ik dat ook, waardoor ik zeker kon meeleven met de personages. Dit is een verhaal over een groep superhelden die tien jaar geleden een kwaadaardige magiër op aarde wisten te stoppen, maar nu dreigt hij terug te komen. Erg spannend, weer een geweldig schrijfstijl en een toffe wereld. Mijn recensie is te lezen op Fantasywereld!

Ik ging vervolgens door met De Uitdager van Taran Matharu. Dit is het tweede deel in zijn nieuwe reeks over een wereld met dinosaurussen en een strijd tussen verschillende wezens. Ik vind het boek erg gaaf en zit vol overlevingstechnieken en toffe gevechten, maar het voelde wel wat aan als een tussendeel, met ook nog eens een erg abrupt einde. Maar goed, ik ben wel heel benieuwd naar het vervolg!

Het geheim van Edison is het tweede deel van de Accelerati-trilogie en wist mij zeker te verrassen! Weer erg levendige personages, grapjes waar je om moet gniffelen en genoeg mysterieuze apparaten… Kom maar op met het laatste deel!

Ik las ook Dit is ons verhaal, een spannende thriller over vier jongens die verdacht zijn van een moord op hun vriend, maar wie is het? Dit boek las ontzettend lekker weg en de personages waren ook erg interessant. De dader zag ik niet aankomen, maar was aan de andere kant ook ontzettend logisch. Niet de meest spectaculaire thriller, maar wel eentje die heel leuk was om te lezen!

Tot slot las ik The Shadow of Kyoshi, het tweede en laatste deel over Avatar Kyoshi. Een erg tof verhaal, ik vind het gewoon jammer dat er niet meer delen van komen! Het is gewoon zo fijn om meer verhalen te horen over de vorige Avatars, je krijgt steeds meer over ze te weten. Hopelijk komen er meer novelles over het Avatar-universum!

Dit zijn de boeken die ik de afgelopen maand heb gelezen. Ik ga in ieder geval weer veel lezen in augustus, dus wie weet is mijn volgende wrap up iets langer!

Wat is jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

3 reacties

  1. Ik ben erg nieuwsgierig naar Uitverkoren! Op het moment lees ik Dit is ons verhaal en ik denk dat ik weet wie de dader is (ben net over de helft met lezen). Nog even wachten voor ik weet of ik goed zit. 🙂

    1. Ik ben benieuwd of je de juiste dader te pakken hebt! 🙂

  2. Vorige maand waren dat The Lemon Sisters van Jill Shalvis en Happily Ever After & everything in between van Debbie Tung.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.