De films die ik heb gezien in September 2020

Mijn Movie Challenge heb ik allang gehaald, maar dat weerhoudt me er niet van om nog meer films te kijken! In september heb ik de bioscoop bezocht, maar heb ik ook op streamingsdiensten veel films bekeken. Dat vraagt om een recap van de afgelopen maand!

Aan het begin van de maand zag ik Tenet in de bioscoop, een erg complexe film die er visueel gezien fantastisch uitziet. Het is een film die je echt meerdere keren kan zien, in de hoop dat je dan beetje bij beetje alles begint te begrijpen (maar echt alles begrijpen gaat je niet lukken). Lees vooral mijn recensie voor meer! Wel een minpuntje, want hoe meer ik over de film nadenk, hoe minder ik hem eigenlijk vind, helemaal nu ik meerdere podcasts heb beluisterd over de film.

Er waren genoeg Netflix films die online kwamen, dus van dit streamingsplatform heb ik flink gebruik gemaakt. Zo keek ik naar Sing, een animatiefilm over een theater die bijna failliet raakt, maar hoopt er bovenop te komen door een talentenshow. Leuke liedjes, een vrolijke insteek en verschillende personages met allemaal hun eigen verhaal en problemen. Een geslaagde animatiefilm naar mijn idee!

I’m Thinking of Ending Things leek me een hele lugubere thriller die misschien wat te maken had met tijdreizen of parallelle universa, maar niets is minder waar. Het is een hele trage film die zich richt op surrealisme en gekke dialogen. Misschien ben ik gewoon niet intellectueel genoeg om deze film te snappen, maar ik vond het maar een vage film waar ik echt niks mee had. Zonde van de twee uur die ik eraan heb besteed!

The Invention of Lying is een film uit 2009 van Ricky Gervais, welke gaat over een alternatief universum waarin iedereen altijd de waarheid spreekt. Maar wat gebeurt er als er iemand bedenkt dat je ook kan liegen? Ietwat slappe humor en het geloof wordt flink te kak gezet, maar over het algemeen wel erg geestig. Ook te zien op Netflix!

The New Mutants bekeek ik ook in de bioscoop, een vrij vermakelijk film mochten je verwachtingen niet al te hoog zijn. Het is niet echt ontzettend eng of meeslepend, maar de krachten van de vijf mutanten zijn wel erg interessant. Lees in ieder geval mijn recensie om er meer over te lezen!

Op een avond keek ik zowel The Babysitter als het vervolg The Babysitter: Killer Queen. Dit gaat over een jongen die tijdens een avond met zijn babysitter wakker blijft om te kijken wat zijn babysitter doet als hij slaapt. Hij spiekt vanuit de trap, waarop hij ziet dat zijn babysitter onderdeel is van een cult die heb moet vermoorden! Het is een hilarische film vol bloederigheid, gruwelijke moorden maar vooral een geniale cast vol grappige personages. In het vervolg zie je de jongen een paar jaar ouder zijn en wordt hij weer achtervolgd door de cult tijdens een weekendje weg. Een vrij mooi einde, maar nog een extra film zou van mij zeker mogen!

Mijn fangirl is fan van Descendants, dus we keken het derde deel en tevens ook het einde van deze Disney-filmreeks. Een prima film vol liedjes en sprookjesfiguren, maar ik vond deze film in vergelijking met de vorige delen een beetje saai. Heel spannend is het niet en de boodschap van de film was vrij eentonig, maar een nieuw kwaadaardig personage uit het Disney-universum vond ik daarentegen wel een leuke toevoeging.

In september kwam Enola Holmes op Netflix, een film over het zusje van Sherlock. Een erg avontuurlijk verhaal met onder andere Billy Bobbie Brown, met een vleugje humor en een historische setting. De cast was echt zeer indrukwekkend, maar deze film was daardoor niet meteen heel spectaculair. Ik denk dat er wel iets meer uit kon komen, dus het was niet een hele grote topper. Maar goed, ik heb er wel erg van genoten!

Tot slot keek ik naar Charlie’s Angels, welke verrassend goed was. Veel actie, mooie plotwendingen en kickass girlpower. Kristen Stewart was ook fantastisch, ze was lekker gek! Zonde dat zo veel oude mannen lopen te zeiken op de mannenhaat in deze film, en zelfs schandalig dat sommige landen nog niet eens de film in de bioscoop hebben getoond. Ik heb er ontzettend van genoten, dus ga hem zeker op Netflix bekijken als je tijd hebt!

Een flink aantal films, heerlijk! De komende maand ga ik fulltime werken en kan ik misschien niet evenveel films kijken, maar ook dan hoop ik nog wat popcorn erbij te pakken voor een toffe film. Wat is jouw favoriete film van de afgelopen maand? Laat het me weten!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.