De films en series die ik heb gezien in maart

In maart heb ik weer aardig wat series gekeken en heb ik ook niet stil gezeten met het kijken van films. Zo keek ik dertien verschillende series en heb ik drie films gezien. Aardig wat dus! Tijd om de films en series van maart te bespreken.

 

Ik heb vooral veel tijd besteed met het kijken van anime. Door de nieuwe Aniway (waar je hier een artikel over kan lezen) was ik weer helemaal gemotiveerd om wat anime te gaan kijken, dus ik bingewatchen ging deze maand erg goed. Zo keek ik elke week een nieuwe aflevering van Violet Evergarden. Halverwege deze serie had het verhaal afgesloten kunnen worden, maar de serie gaat nog even door. Hoewel ik de anime prachtig vind en vele afleveringen erg emotioneel, zijn er ook wat nadelen aan deze anime die ik zal benoemen in mijn recensie.

Ook ging ik door met de originele Fullmetal Alchemist, die halverwege het verhaal niet meer het verhaal van de manga volgt. Tot nu toe zie ik wel wat verschillen met de andere anime en de manga, maar het is nog niet heel anders. Ik zit nu pas op aflevering 9, dus ik kan nog even door! Ook begon ik aan Yona of the Dawn, maar ik weet nog niet of ik deze anime verder ga kijken.

Pokémon is nu bezig met het seizoen Sun and Moon Ultra Adventures, die al veel groter en epischer is dan het vorige seizoen. Het wordt nu zelfs vrij heftig! Ik heb nu de eerste acht afleveringen gekeken en ik kan niet wachten op de rest van het seizoen. Recovery of an MMO-Junkie is een anime die is besproken in de Aniway, dus deze besloot ik een kans te geven. Ik heb nu pas twee afleveringen gezien, maar tot nu toe vind ik het een vermakelijke anime met leuke game-elementen. Snel verder met de rest van de serie!

Children of the Whales is een nieuwe anime op Netflix, die gaat over een soort reizend eiland waar een gemeenschap leeft die in vrede samenleeft. Ze beschikken een soort magische kracht waarin een bepaald symbool in de lucht ontstaat waarbij ze ook dezelfde soort symbolen op hun lichaam krijgen (als een lichtgevende tattoo). Ze leven een vrij rustig bestaan, maar alles verandert als er eenmaal vijandige krijgers het eiland aanvallen. De animatiestijl is echt prachtig (zachte kleuren en pastelstreken) en het verhaal vind ik erg tof (ik ben bijna over de helft), dus ik ga zeker verder met deze anime.

Dan komen we uit bij de laatste anime, namelijk Anime-Gataris (opnieuw een tip van de Aniway). Deze anime is zo grappig en goed! Het gaat over een animefanclub op een middelbare school, waarbij alle aspecten van een anime worden besproken als een parodie. Ik zal hier nog een recensie over schrijven, want dit is zeker een aanrader.

Normale series heb ik ook gekeken, zoals comedy’s. Zo keek ik een groot deel van het zesde seizoen van Modern Family. Wat blijft deze serie toch leuk zeg! Ook ging ik verder met de Luizenmoeder, wat een mooi einde van dit eerste seizoen! Ik kijk zeker uit naar het tweede seizoen. Daarbij begint Jeuk weer met hun vijfde seizoen, dus ook deze ben ik weer aan het volgen. Deze serie is zo heerlijk awkward en hilarisch, mijn hele familie ligt elke zondagavond gewoon plat tijdens het kijken van deze serie!

Wie is de mol had in maart de finale, wat was Jan toch een fantastische mol! Pas aan het einde had ik hem licht verdacht, dus supergaaf om al zijn molstreken te zien. Ook keek ik elke week naar Zondag met Lubach en De Kwis, die de actualiteiten op geniale wijze weten te bespreken.

 

Qua films begon ik de maand met Sword Art Online: Ordinal Scale, een film van een van mijn favoriete anime. Dit verhaal speelt zich af na het tweede seizoen en ik vond hem erg tof! Ook deze film ging ik kijken vanwege de nieuwe Aniway. Ik ben nu nog meer gedreven om mijn collectie van light novels en manga van Sword Art Online compleet te krijgen!

Ook keek ik Scott Pilgrim vs. the world, een fantastische film die is gebaseerd op een comic. Het is echt precies een film waar ik van hou: lekker veel actie, een prima tempo, leuke en diverse personages, humor en een goede dosis aan awkwardness. Dit is een van mijn favoriete films geworden en hier kan je mijn recensie lezen.

Tot slot heeft mijn fangirl mij ervan overtuigd om The Princess and the Frog te kijken, die ik verbazingwekkend leuk vond. Het is een vrolijke film met een hele leuke setting (New Orleans), terwijl de film voor de kleintjes wel erg eng kan zijn. Prinsessenfilms zijn zo erg nog niet…

 

Dit zijn de series en films die ik in maart keek. In april ga ik hopelijk nog wat anime kijken, maar ook verder met het kijken van wekelijkse series. Ik loop wel wat achter op mijn Movie Challenge van 50 films (ik heb er nu 10 gezien), dus ik hoop ook nog wat films te gaan kijken. Welke series en films zijn jouw favoriet van de maand maart?

1 reactie

  1. The Princess and the Frog is echt heel leuk. Toen hij in de bios draaide hebben mijn man (toen nog mijn vriend) die in de bios gezien met een zaal vol kindertjes haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.