De films en series die ik heb gezien in mei 2019

De maand mei is voorbij, een maand waarin ik een paar series en seizoen afkeek, maar ook een flink aantal films had gezien. Mijn serie challenge gaat redelijk goed en ik begin steeds meer bij te benen met mijn movie challenge. Al met al een geslaagde maand voor mijn kijkgedrag!

 

Ten eerste keek ik het laatste seizoen van Game of Thrones af. Hoewel ik de rode draad van het laatste seizoen best goed vond (het einde vond ik best bevredigend), was de uitwerking te gehaast en je merkte goed dat de schrijvers er vanaf wilden zijn. Vele grote dingen in het verhaal waren kortaf, echt zonde van zo’n goede serie!

Ik keek het derde seizoen van Sword Art Online, die ik erg goed vond. Hij was intenser dan verwacht, zeker die cliffhanger op het einde! Ik kan niet wachten op het volgende seizoen, maar tot die tijd ga ik wel lekker de light novels en de manga’s lezen. Ook keek ik het derde seizoen van Riverdale af. Hoewel ik de ontknoping best goed vond, blijven er nog een paar dingen heel vaag. Het vierde seizoen ga ik waarschijnlijk wel kijken, maar de geloofwaardigheid van de serie is er nu wel flink uit… Ik ging ook iets verder met Sabrina (seizoen 2), hoewel ik nog zat afleveringen te gaan heb.

She-Ra the princess of power heeft nu het tweede seizoen, dus deze had ik snel gezien. Ik vond hem best leuk, hoewel ik niet heel laaiend ben over de serie. Voor tussendoor is het in ieder geval prima kijkvermaak! Tot slot keek ik ook weer wat afleveringen van Pokémon Sun and Moon Ultra Adventures. Ultra Beasts komen nu vaak voorbij, maar de halve Power Rangers-pakkies vind ik wel erg raar… Veel afleveringen zijn ook wel flinke fillers, maar dat zorgt wel voor een vakantiegevoel.

 

Ik heb echt een hoop films gezien in mei. In het vliegtuig naar vakantie en terug hadden we genoeg films die we konden zien in het vliegtuig, dus toen had ik er al vijf gezien. Zo keek ik eerst Spiderman: into the Spiderverse. Wat een toffe animatiestijl, goed verhaal en geweldige personages! Ik snap nu dat die film zo veel prijzen heeft gekregen, want het is echt een meesterwerk!

Ralph breaks the internet vond ik ook een mooie film. Zo grappig om al die verwijzingen naar het internet te zien! De makers hebben echt uitgepakt met deze film. Ook keek ik The Lego Movie, vooral het einde vond ik erg verrassend en tof! Het vervolg zou ik ook wel een keertje willen zien. Eddie the Eagle is een waargebeurd verhaal over een man die meedeed aan de Olympische Winterspelen in het schansspringen, terwijl hij niet veel ervaring had. Een mooi verhaal over niet opgeven, heel leuk en fijn om te zien. Tot slot keek ik Wonder Woman, want die had ik nog niet gezien. Prima film, maar ik had het iets spectaculairder verwacht.

In Nederland aangekomen ging ik al vrij snel naar de bioscoop, want Detective Pikachu kwam uit! We gingen naar de première en meteen de vrijdag erna ging ik weer! Ik vond de film echt ontzettend leuk, maar daar lees je meer over in mijn recensie. Tot slot ging ik naar een voorvertoning van Five Feet Apart, die 13 juni te zien is in de bioscoop. Die dag zal ik ook mijn recensie posten, maar ik kan in ieder geval zeggen dat het een enorme aanrader is!

 

Dit zijn de series en films van de afgelopen maand. Heb jij nog serie- en filmaanraders voor mij? Laat het me weten in de reacties!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.