De Gevallen Koning Booktag

De Elfhame-trilogie is een erg mooie serie met unieke Nederlandse limited editions die er prachtig uit zien. Samen met Merel (Books Beers and Beyond), Nathalie (Booksandsparkles), Rosanna (The Queen of Geek) en Emmy (Zon en Maan) ben ik een ambassadeur voor deze trilogie. Zo heb ik een booktag gemaakt voor De Wrede Prins, en Merel heeft voor De Gevallen Koning een booktag gemaakt! Hoog tijd om deze in te vullen, en vervolgens mensen te taggen die ik uitdaag om de tag over te nemen!

De Vergeteltoren: Een boek/serie dat je graag zou willen vergeten om opnieuw te kunnen lezen

Ik zou de Gone-serie graag helemaal opnieuw lezen, zonder dat ik er veel van weet. Deze serie (vooral de eerste zes delen, de oorspronkelijke serie) is zo spannend, heeft zo veel sterke personages en een hele bijzondere setting. Ken je de serie Under the Dome? Stel je dat voor, maar dan alleen met kinderen tot en met veertien jaar. Tel daar ook wat bijzondere gaven bij op die sommige kinderen krijgen, en het kan echt chaos worden! Dit is een van mijn favoriete series en ik zou graag deze boeken weer voor het eerste keer willen lezen.

Het Grillige Bos: Een boek met een spannende setting

Tussen de beesten en wilde rozen voelt aan als een Russisch sprookje en wordt al snel een bloedstollend verhaal vol monsters en een duister bos. Ik vond dit verhaal erg magisch, maar ik kon er ook de rillingen van krijgen. Een combinatie waar je u tegen zegt, een uniek verhaal!

Erfgoed van Locke: Een personage dat zijn lot heeft gekregen in plaats van gemaakt

Een lastige vraag, ik ga voor nu Quan benoemen uit Wat zou Justyce doen? . Hij is een jongen die in een onveilige buurt woont en niemand heeft die in hem gelooft. Daardoor doet hij de verkeerde dingen, terwijl hij wel een goed hart heeft. Door zijn omgeving maakt hij slechte beslissingen, wat juist heel pijnlijk is om te lezen, omdat Quan juist een kans moet krijgen om zichzelf te verbeteren. De boeken van Nic Stone zijn heel belangrijk als je bijvoorbeeld meer wilt weten over seksualiteit, Black Lives Matter en rassenongelijkheid.

Landgoed van Madoc: Het meest vechtlustige personage

Meerdere personages uit De Glazen Troon zeggen geen nee tegen een gevecht, dat kunnen ze juist als de beste! Celaena Sardothien is een moordlustige huurmoordenaar, maar daarnaast is ze ook erg sassy en is ze een zelfstandige vrouw. Deze serie is echt een meesterwerk, en ik hoop in 2021 de serie uit te gaan lezen!

Mandragoramarkt: Een boek dat je nooit zou willen verkopen

De boeken van Sarah Moore Fitzgerald zou ik nooit willen verkopen. Het zijn zulke mooie boeken, en de Engelse edities zijn zelfs gesigneerd! Ze heeft ze speciaal naar mij opgestuurd, dus daar kan ik echt geen afscheid van nemen.

Dit is mijn invulling van de Gevallen Koning Booktag. Zou Annabel (Het leven van een boekenworm), Nora (Geekish) en Liesbet (Zwartraafje) de tag ook willen invullen? Zo ja, nodig ik jullie uit om de tag op jullie blog te bespreken, en mocht iemand anders hem willen invullen, kan dat ook! Vergeet niet mij en Merel in je blog te stoppen, zodat wij ook op je tag kunnen reageren!

2 reacties

  1. Leuke antwoorden, Joost!

    1. Dank je wel Merel! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.