Literatour, Dioraphte Literatour Prijs en YALBAL, een feest voor boekenwurmen!

Misschien is het je ontgaan, maar nu kan je er bijna niet onderuit. Binnenkort is de Literatourweek gaande, de boekenweek voor jongeren! In de Literatourweek zijn er mooie deals voor YA-boeken, komen er wat bekende auteurs naar Nederland, reizen er veel auteurs door Nederland om scholen te bezoeken en zijn er veel evenementen ingepland die volledig in het teken staan van YA-boeken. Als echte boekenwurm kijk ik al een hele lange tijd uit naar deze week, want er gaan hele leuke dingen gebeuren!

 

Boeken kopen, boeken kopen, boeken kopen!

Rondom de Literatour zijn er hele leuke acties bij de boekhandel. Best of YA heeft echt een fantastische actie waarbij je enorm veel boeken in kan gaan slaan. Er zijn namelijk tien boeken afgeprijsd voor maar tien euro per stuk, een koopje dus! Deze actie is van 1 september tot en met 31 oktober (oftewel mijn verjaardag), dus je kan op de lange termijn leuke boeken scoren! Ook kan je tijdens de Literatour een gratis boek halen genaamd 3PAK, drie korte verhalen van Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers.

14117973_1209956489054973_867838000467758809_n

Diorapthe Literatour Prijs

Tijdens de Literatour wordt ook de Diorapthe Literatour Prijs uitgereikt, die bestaat uit een vakjuryprijs en een publieksprijs. De beste boeken uit 2015 worden uitgelicht door de jury en de prijs richt zich ook op alle jongeren van 15-18 jaar oud. Er zijn genomineerden in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en er is een categorie voor vertaalde boeken.

Van deze boeken heb ik Vuur en as en Waar het licht is gelezen en deze vond ik enorm goed! Het kan nog een spannende strijd worden en daar is jouw hulp bij nodig! Vanaf vandaag tot en met 15 september kan jij kiezen op je favoriete boek, zodat deze hopelijk de prijs gaat winnen! Hier kan je meer informatie vinden over de Literatour, de auteurs die Nederland afreizen en je kan er ook stemmen op je favoriete boek!

YALBAL – een YALnighter voor lezers

Als je optimaal wilt genieten van de Literatour, raad ik je zeker aan om naar YALBAL te gaan, het grote feest van de Literatour bij de Tolhuistuin in Amsterdam op vrijdag 16 september! Tijdens deze avond leer je de auteurs kennen die de week erop door Nederland reizen en scholen bezoeken, waaronder Eva Burgers, Helen Vreeswijk en Mirjam Mous. Ook komen Laure Eve en Kass Morgan waar je al je vragen aan kan stellen tijdens een Q&A! Tijdens YALBAL wordt de Diorapthe Literatour Prijs ook uitgereikt en daarna kan het feest losgaan. Een silent disco in de leeshoek, een photobooth, een Harry Potter expositie, een goodiebag, een praatje maken met andere boekenwurmen en boekbloggers en nog veel meer! Het belooft echt een fantastische avond te worden, deze fanboy hier gaat ook redelijk netjes gekleed, dat hoort wel bij een boekenbal! Mocht je het laat willen maken, kan je ook nog in een hostel dichtbij slapen, zodat je de dag erna ook YA-Weekender op de zaterdag kan. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in dit grote feest en het lijkt me onwijs leuk als jij er ook bij bent! Mocht je enthousiast zijn geworden over YALBAL, kan je hier meer informatie vinden en een ticket bestellen.

 

YALBAL, Literatour, auteurs ontmoeten, feesten met een boel boekennerds, wat heb ik er zin in! Young Adult-lezend Nederland gaat in ieder geval een mooie tijd tegemoet, een week om niet te vergeten!

Zie ik jou ook tijdens YALBAL?

2 reacties

  1. Ik twijfel nog een beetje of ik naar YALbal ga, maar aan de andere kant lijkt het me ook ontzettend leuk… pfft lastig.

  2. Ik heb voor de diorapthe literatour prijs gestemd op De Zee Zien van Koos Meinderts, ik ben echt een beetje verliefd op dat boek <3

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.