Mijn blog bestaat al 7 jaar!

Zeven jaar geleden begon er een nieuw tijdperk in mijn leven, toen begon ik namelijk met mijn eigen blog. Vorig jaar vertelde ik al over de weg die ik heb afgelegd tijdens mijn blogleven, en nu zijn we weer een jaar verder. Ik had op het begin totaal niet verwacht dat ik nog steeds na zeven jaar zou bloggen, maar ik doe het nog steeds met ontzettend veel plezier. Ik ga deze keer niet terugblikken na al die jaren, maar juist naar het afgelopen blogjaar.

Een jaar geleden zat ik richting het einde van mijn master, al flink zoekende naar een leuke baan voor na het afstuderen. Ook was ik rustig aan het kijken naar een appartement voor mijn vriendin en ik, maar daar zat weinig beweging in. De coronacrisis was al een tijdje aan de gang, en toen hadden we volgens mij allemaal wel het idee dat we er rond deze tijd vanaf zouden zijn. We moeten helaas nog even volhouden, maar op bloggebied heb ik erg mooi jaar gehad.

Op persoonlijk gebied was het een bevlogen jaar. Ik kreeg een baan en zit nog steeds bij mijn eerste opdrachtgever, ben nu verhuisd in een appartement met mijn vriendin en ondanks de drukte lukt het mij nog om dagelijks te bloggen. Vorig jaar wist ik nog niet zeker of dat zou lukken, maar nu weet ik het nog steeds te combineren. Nu moet ik zeggen dat ik het eerste half jaar maar vier dagen in de week werkte en daardoor op de vrijdag veel aan de slag kon met mijn blog, dus nu is het iets pittiger. Het is wat puzzelen wanneer ik wat blogs kan schrijven, maar tot nu toe lukt het aardig. Wie had dat gedacht!

Naast het dagelijks bloggen ben ik ook erg blij met mijn blog. Ik heb nu een mooie blogplanning die ik goed bijhoud, zodat ik elke maand weer gevarieerde blogs heb. Zo schrijf ik iets meer over series en films, iets wat vorig jaar juist op een laag pitje zat. Ook ben ik een ambassadeur voor Best of Fantasy, waardoor ik veel fantasyboeken iets meer in de spotlight zet (zoals de Elfhame-trilogie). Nog steeds heb ik erg leuk contact met uitgeverijen en nog belangrijker, veel leuk contact met bloglezers!

Ook in de nerdy/bookish wereld is er veel veranderd, helemaal door het virus dat de hele wereld in zijn greep houdt. Geen conventies of boekige evenementen, maar juist veel online varianten. Dat biedt ook veel mogelijkheden, want dingen zoals leesclubs en het leren kennen van andere nerds/lezers gaat daardoor veel makkelijker. Nu hoop ik wel dat we snel weer naar evenementen kunnen, want ik mis het enorm!

Het is een gek blogjaar geweest, maar wel eentje waarbij ik mijn blog met gemak kon bijhouden. Ik ben dankbaar voor alle leuke berichten van lezers, de contacten met uitgeverijen en alle andere connecties die ik heb opgedaan. Mijn fanboyleventje mag van mijn part nog jaren doorgaan!

Op naar een volgend jaar vol leuke blogs!

2 reacties

  1. Gefeliciteerd met je blog verjaardag.

    1. Dank je wel Amanda! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.