Music Alphabet: Coldplay

Coldplay, waarschijnlijk ken je deze band wel, al is het maar van hun liedje in Catching Fire tijdens de aftiteling. Coldplay heeft veel chille muziek en vind ik heerlijk om te luisteren tijdens een rustig leesavondje. Het is rustgevend maar soms ook heel vrolijk. Coldplay is in ieder geval een band die ik zelf enorm waardeer! Wat ook heel tof is, is het feit dat Coldplay meedeed aan het filmpje “Game of Thrones The Musical”, die mannen hebben ook nog lekker veel humor!

 

Naam: Coldplay

Leden: Chris Martin (zanger, pianist, gitarist), Johnny Buckland (gitarist), Guy Berryman (bassist), Will Champion (drummer)

Genre: Alternatieve rock

Londen, 1996-heden

Site

Coldplay is al heel lang goed bezig, deze band heeft elkaar leren kennen op de universiteit. Pas na twee jaar werd hun naam definitief Coldplay en sindsdien hebben ze al veel mooie albums gemaakt.

Het eerste nummer is Magic, een nummer die ik ontzettend fijn vind om te luisteren. Ik heb hem soms ook uren op repeat staan. De melodie is gewoon fantastisch en de tekst ook.

Midnight vind ik ook heel bijzonder, je krijgt opeens een heel andere sound te horen van Coldplay. Toen ik dit nummer voor het eerst hoorde, vond ik het totaal geen nummer voor Coldplay, maar al snel vond ik het een heerlijk nummer.

Paradise is ook een erg bekend nummer, maar ik kan het gewoon niet laten om dit nummer erbij te zetten, want vanaf het moment dat ik dit nummer hoorde werd het meteen één van mijn favoriete nummers van Coldplay.

En ach, als het toch in het begin over Catching Fire hadden, kan ik het nummer zelf er wel bij stoppen, namelijk Atlas. Het brengt me al helemaal terug op het moment dat ik in de bios zat bij de film Catching Fire en de aftiteling zag en helemaal gesloopt naar het beeldscherm staarde, omdat ik die geweldige film gewoon heel lang moest verwerken. De clip vind ik ook erg mooi om te zien.

Dit was dan alweer de Music Alphabet voor deze week.

Welk nummer van Coldplay vind jij het leukst?

2 reacties

  1. Jaaaa game of Thrones de musical was echt hilarisch <3. Ik luister niet zo veel Coldplay meer maar vroeger was mijn favoriete nummer Fix you, die vond ik prachtig.

  2. Coldplay is echt één van mijn favoriete bands. En nee, niet alleen door Atlas, maar ook door geweldige nummers als The Scientist, Paradise (waardoor ik altijd aan Life of Pi moet denken) en Viva la Vida!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.