Nieuw blogjaar! 2015, here we go!

Ten eerste: een fijn 2015 iedereen! Dat 2015 vol met leuke fandoms mag zijn! 😉

Aangezien een nieuw jaar is aangebroken, neem ik een terugblik van het afgelopen jaar en een vooruitblik naar 2015 voor drie categorieën: bloggen, boeken en persoonlijk. Ik heb namelijk wat dingen in de planning staan (niet echt goede voornemens, die kom ik meestal toch niet na…).

Terugblik naar 2014

Bloggen

Op 9 mei 2014 is NerdyGeekyFanboy een feit. Aangezien ik via Goodreads in aanmerking kwam met bloggers en hun boekenblog, werd ik enthousiast voor het maken van een eigen blog, waarin ik gewoon veel kon vertellen over mijn favoriete fandoms en nog meer recensies kon maken. Ik maakte een account aan op Blogger en ik kon beginnen! Ik had totaal geen verwachtingen wat het bloggen betreft. Het maakte me eerlijk gezegd niet uit of ik veel volgers zou krijgen of niet, zo lang ik maar enthousiast kon schrijven over boeken/series/films en meer.
Door de maanden heen werd mijn blog toch wat bekender. Ik maakte Bloglovin aan, maakte een nieuwe lay-out, richtte een Facebook-pagina op voor mijn blog en uiteindelijk ben ik ook te vinden op Twitter en YouTube. Mijn blog is toch wel redelijk bekend geworden met ongeveer meer dan 100 volgers! Dit aantal is natuurlijk super, maar voor mij is het belangrijk dat ik plezier heb in het bloggen, en dat is gelukkig nog steeds het geval.
Naast deze uitbreiding van mijn blog ben ik ook meer in contact gekomen met uitgeverijen en evenementen in het teken van boeken. Het afgelopen jaar ben ik door het bloggen bij onwijs veel evenementen/feestjes geweest, waarbij ik onwijs veel andere bloggers heb ontmoet. Aan het eind van dit jaar ben ik ook lid geworden van het Best of YA promoteam en daarnaast zijn Nederlandse bands mij gaan volgen via Twitter, en bedankte Only Seven Left me zelfs voor mijn verslag van hun concert, zonder dat ik ze er een bericht over had gestuurd!
2014 was dus een mooi blogjaar!

Boeken

Qua lezen ging het ook erg goed dit jaar. Ik heb rond de 170 boeken gelezen in 2014, een enorm aantal! Vooral als je nagaat dat ik in 2013 maar tot de 70 boeken kwam. Ook  heb ik veel boeken gekocht/gekregen en heb ik dit jaar 3 boekenkasten erbij gekregen, omdat ik anders te weinig ruimte heb… Oeps…

Persoonlijk

2014 was voor mij niet echt het beste jaar. Ik heb wel mijn VWO-diploma gehaald, maar sinds de zomervakantie raakte ik ziek en moet ik zelf een jaartje wachten met studeren, omdat ik nu lichamelijk gezien weinig kan. Dit was dus even een pechjaar, maar gelukkig heb ik door het bloggen wel weer veel leuke dingen meegemaakt! Wat dacht je van Manuscripta, het Best of YA event en de Boekenbeurs, geweldige schrijvers die ik heb ontmoet (Salla Simukka, Cassandra Clare, Holly Black en meer), concerten die ik heb bijgewoond (Neon Trees, Stromae, Sheppard, Only Seven Left) en onwijs veel bloggers die ik heb mogen ontmoeten.

Vooruitblik naar 2015

Bloggen

Ik heb wat ideeën wat het bloggen betreft.
Ten eerste kan ik melden dat ik een eigen domeinnaam en webhosting ga krijgen! Via Hebban heb ik een jaar lang gratis webhosting gekregen van Antagonist, dus binnenkort is nerdygeekyfanboy.nl een feit! Het wordt waarschijnlijk even sleutelen voordat alles definitief is, maar dan heb ik wel mijn eigen site! Dat is al een stuk professioneler, en ik ben hier zo blij mee! Hierdoor ga ik nog enthousiaster bloggen!
Ten tweede staat bloggen natuurlijk hoog op mijn lijst voor 2015. Genoeg vrije tijd tot september, dus je kan genoeg posts verwachten voor de komende maanden. Er komen genoeg recensies, verslagen van evenementen, tags, Book Hauls en nog veel meer online. Ook heb ik nog genoeg ideeën voor berichten voor mijn blog. Filmpjes maken ga ik vaker doen dit jaar, Book Hauls, Wrap Ups en TBR’s wil ik nu laten zien met behulp van filmpjes!
Als laatste probeer ik steeds meer in contact te komen met uitgeverijen zodat ik op meer perslijsten kom te staan (recensie-exemplaren aanvragen doe ik nog niet echt). Ik wil vooral veel nieuws te horen krijgen over boeken en uitgenodigd worden voor leuke evenementen! 🙂 Recensie-exemplaren krijgen is alleen maar een leuke bijkomer, maar daar streef ik absoluut niet naar.

Boeken

In 2015 wil ik misschien zelfs meer boeken lezen dan in 2014! Mijn Goodreads Reading Challenge heb ik gezet op 100, maar ga ik waarschijnlijk in de loop van het jaar ophogen. Met heel veel geluk ga ik zelfs de 200 boeken halen. Ook doe ik mee aan een Bingo Challenge, ben benieuwd of ik die ook ga halen! Nu ik ook lid ben van het Best of YA team ga ik ervoor zorgen dat er meer mannelijke boekenwurmen komen, want daar moeten er meer van komen!

Persoonlijk

2014 was dus een pechjaar, maar ik hoop in 2015 elk moment te kunnen zeggen: ”I’m on a rollercoaster that only goes up, my friend.”
Nu ben ik dus ziek, maar ik ben gewoon van plan te herstellen en ik ga ervan uit dat ik in september opnieuw ga beginnen met studeren, en dat ik aan het eind van het jaar mijn studiepunten binnen heb die ik op dat moment kan halen. Het zou ook leuk zijn als ik het aan het einde van het jaar een auto kan rijden (en als we de onmogelijke kant op gaan, ik wil afstuderen op Zweinstein, in de zomer langs Kamp Halfbloed, trouwen met Celaena Sardothien, alle Pokémon vangen en de elementen kunnen sturen). Laten we er maar een leuk jaar van maken met veel vooruitgang en bomvol nieuwe en oude fandoms!

In 2015 I’m going on a rollercoaster that only goes up. Are you joining the ride, my friend?

8 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Mooi geschreven Joost! Ik hoop dat 2015 een geweldig jaar voor je wordt.

  1. Dank je wel, dat wens ik jou ook toe! 🙂

 2. Heel mooi geschreven Joost! Wat gaaf dat je begint met een eigen domein, dat maakt het bloggen inderdaad nog leuker! Ik hoop dat 2015 je heel veel geluk en veel gezondheid gaat brengen!

  1. Dank je Angelica! Ja, ik kan niet wachten om een echte eigen site te hebben, is toch wat professioneler en de opties zijn dan veel groter 🙂 Ik hoop dat 2015 ook een topjaar voor je wordt!

 3. Jaa meer filmpjes! Leuk! 🙂 Ik vind het knap dat je zo positief bent, ondanks dat je een moeilijk jaar achter de rug hebt. Ik hoop dat je snel weer herstelt en kunt gaan studeren. Wat ga je dan studeren? PS: 3 boekenkasten erbij, jeez! Dat is veel (ik ben jaloers obviously)

  1. Ik wil in september weer beginnen met Economie & Bedrijfseconomie. Past misschien niet bij een lezende fanboy, maar ik vind het ontzettend leuk! En daarbij, met deze studie kan je veel centjes verdienen zodat mijn droom voor privébibliotheek in mijn toekomstige huis toch wel dichterbij komt… 🙂

 4. Wat leuk dat je je eigen domein krijgt! Gefeliciteerd!

  1. Dank je! Ik ben heel benieuwd naar de overstap, hopelijk gaat alles goed en wordt 2015 een fantastisch jaar voor mijn blog 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.