Personal Update: Hoesttornado, slimme gozer en officieel Rotterdammer

In mijn vorige Personal Update begin februari vertelde ik dat ik op zoek was naar een kamer in Rotterdam, dat ik al mijn studiepunten tot nu toe binnen heb en dat ik een lichte terugval heb wat mijn gezondheid betreft. We zijn weer een maandje verder en aangezien er persoonlijk al veel veranderingen hebben plaatsgevonden, vond ik het wel tijd om weer een Personal Update te maken.

 

Een flinke zieke winterdip

Vorige maand had ik een lichte terugval met mijn buikpijn betreft, maar dat gaat gelukkig nu op zich wel. Af en toe heb ik nog een beetje pijn, maar dat is binnen een dagdeel voorbij en ik stoor me er niet al te veel aan. Het is soms wat irritant, maar daar blijft het bij. Het heeft in ieder geval geen grote impact op mijn dagelijkse leventje, maar de griep die ik heb opgepakt wel. Ik zit al een paar weken lang flink te hoesten, maar dan ook in extreme mate! Ik had drie weken lang antibiotica, alleen dat hielp niet echt. Mijn longen zijn helemaal gezond, alleen heb ik een kriebel in mijn keel die maar niet weggaat. Dit resulteerde in gekneusde ribben door het hoesten, s’nachts wakker worden en half stikken van het hoesten, wat een feestje! Deze maand moest ik drie keer in de week verplicht naar college toe, dus het was af en toe zwaar maar ik ga gewoon door! Het hoesten is storend, maar dat weerhoudt mij er niet van om gewoon lekker mijn ding te doen. Daarbij voel ik me al stukke beter dan twee weken terug, dus dit is vast een winterdipje die snel over gaat.

 

Nou, die propedeuse haal ik volgens mij wel

De eerste twee blokken had ik met vlag en wimpel gehaald, en ook het derde blok verliep erg soepel. Voor mijn tussentoetsen voor wiskunde 2 en macro-economie had ik voor allebei een 7.5 en mijn tentamens gingen ook redelijk, voor macro-economie had ik een 6.9 gehaald en wiskunde 2 moet ik nog even afwachten. Dit jaar moet ik meteen al mijn vakken halen, dus ik ga de goede kant op! Ik kreeg zelfs een mailtje dat ik kans maak om in de Bachelor Honours Class te komen, aangezien ik voor de eerste twee blokken bij de beste 20% van de studenten zit in mijn jaar. Na de resultaten van het derde blok worden de beste 10% uitgenodigd om een speciaal programma te volgen, maar ik denk niet dat ik bij de beste 10% zit, laat staan dat ik tijd heb om nog extra colleges te volgen… Deze Honours Class gaat het dus waarschijnlijk niet worden, maar het is wel fijn om te weten dat ik het erg goed doe op mijn opleiding! Dit jaar al mijn punten binnen halen moet goed komen lijkt me zo!

 

Rotterdam, de allermooiste rotstad die er is!

Vanaf deze maand moet ik vier keer in de week om negen uur beginnen op de universiteit, wat zal betekenen dat ik elke dag om half zeven mijn bed uit zou moeten om op tijd te komen. Ik zou lange dagen maken en waarschijnlijk doodop zijn, maar de oplossing is gevonden, want ik heb eindelijk een kamer kunnen vinden in Rotterdam! Een meisje van mijn studentenvereniging ging verhuizen en haar kamer ging dus vrij. Ik reageerde meteen op haar oproepje en kon een avondje langskomen om de kamer te bezichtigen. De kamer zit wat ten oosten van Rotterdam, bijna bij Capelle, maar dichtbij de universiteit. Het is een redelijk ruime kamer met een wastafel, een nette wc en douche die ik deel met drie andere kamergenootjes en de keuken delen we met z’n zessen. Ik woon op de bovenste verdieping in het huis, dus elke dag heb ik meteen mijn work-out gehad door alle trappen in huis! Het huis zit in een vrij rustige woonwijk in Rotterdam en het is een veilige omgeving. Eerst vond ik de ligging van de kamer niet zo geweldig (het is wel 20 minuten fietsen vanaf mijn studentenvereniging), maar de rustige omgeving beviel me wel en een fijne fietstocht naar huis vind ik ook fijn. Daarbij is alles redelijk netjes en sinds maandag ben ik officieel in Rotterdam gaan wonen! Vorig weekend ben ik wezen verhuizen en hoewel ik nog niet volledig tevreden ben met mijn kamer, begint het nu aardig mijn eigen plekje te gaan worden. Als ik helemaal klaar ben met het inrichten van mijn kamer komt er zeker nog een Room Tour online (en voor de mensen die mij kennen, je mag zeker eens langskomen voor een lekker bakkie thee!). Mijn kamergenootjes vind ik ook erg gezellig, maar geven mij ook rust mocht ik dat nodig hebben. We eten vaak samen en een potje Pokémon spelen of andere bordspellen spelen gaat waarschijnlijk ook gebeuren!

 

De komende tijd heb ik het erg druk met mijn studentenvereniging, mijn studie en het wennen van het hele studentenleven in Rotterdam en het is af en toe een flinke chaos in mijn hoofd, maar ik geniet er wel van. Op kamers gaan is een grote stap en ik vind het best spannend om helemaal onafhankelijk te zijn (en laten we ook maar zwijgen over alle praktische dingen zoals zelfstandig koken, schoonmaken en na middernacht nog steeds series bingewatchen zonder dat iemand zegt dat je moet gaan slapen), maar aan de andere kant vind ik het tijd worden voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik hoop nog vaak in het weekend thuis te zijn en daarbij hoop ik met veel mensen in contact te blijven in mijn oude woonplaats (wat vaak lastig gaat met een drukke agenda), maar de komende maanden gaan vast heel leuk worden en vol met nieuwe uitdagingen, geweldige momenten en toffe mensen om mij heen. Rot-ter-daaaaaaaaaammmmm!

Hoe was voor jou de overstap toen je het huis uit ging of zit je nog tevreden thuis?

12 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hahah, volgens mij zit jij daar wel naar je zin zo te horen :’D Ik vond het zelf best moeilijk toen ik uit huis ging, maar dat was gewoon even doorbijten en het went vanzelf 🙂 Het is fijn om alleen te zijn, maar soms is het ook heel eenzaam xp

 2. Het gros wist ik natuurlijk al wel, maar toch mooi om in zo’n recap te horen dat het allemaal zo lekker gaat Joostje! Ik kijk ook uit naar het moment waarop ik lekker m’n eigen kamertje heb. Ik blijf lekker zoeken hier in Nijmegen! Trouwens, wat die antibiotica betreft: slik je die om de griep te bestrijden of voor je buikpijn? Want de Overheid heeft nu zo’n reclamecampagne waarin ze waarschuwen voor het gebruik van antibiotica bij griep e.d., omdat het je weerstand juist verlaagt. (Ik zie en hoor die reclame dagelijks, want ik ben dus sinds kort Spotify gaan gebruiken. xD) Mijn moeder heeft in elk geval ook een half jaar geleden antibiotica geslikt en daardoor is haar weerstand echt flink knudde geworden. Ze wordt telkens bij het minste of geringste verkouden en heeft, in de periode dat die griep nu superhard heerst, al twee keer griep gehad…

  1. Antibiotica ben ik inmiddels mee gestopt, hielp toch niet xD

 3. Heel veel plezier in je nieuwe huisje! En hopelijk ben je snel weer helemaal beter 😀

 4. Ik zit (gelukkig) nog thuis met mijn vijftien jaar. Veel plezier in je nieuwe huis!

  • Isabelle op maart 4, 2016 om 5:54 pm
  • Reageer

  Aaah dit klinkt als een kamer in de straat waar ik in m’n eerste studiejaar heb gewoond. Ik vond het eigenlijk wel erg lekker om op kamers te gaan en heb juist de afgelopen maanden wat moeite gehad met weer bij m’n ouders wonen. Je gaat zo snel je eigen gewoontes ontwikkelen! Geniet van je kamer en ik ben benieuwd naar de Room Tour 🙂

 5. Wat leuk dat je nu officieel Rotterdammer bent! Zit je universiteit op de locatie bij het ziekenhuis of ergens anders? Want ik zit op de Hogeschool Rotterdam locatie Museumpark, dus praktisch tegenover de Erasmus Universiteit =D

  1. Universiteit op de locatie van Woudestein! 😀

  • Tessa op maart 6, 2016 om 3:35 pm
  • Reageer

  Yay, Joost! Super leuk 🙂 we komen snel een keer langs in Rotterdam.

  1. Ja gezellig! Ik doe alvast mijn zwembroekje aan.

 6. Ah die griep is echt nasty, en dat hoesten ook, en het houdt ook zo lang aan. Ik heb er ook last van en ook lichtelijk gekneusde ribben :S Hoop dat je er snel geen last meer van hebt!

  1. We slepen elkaar er wel doorheen! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.