Recensie: Manga Gothic Lolita’s

Titel: Manga Gothic Lolita’sP1050567

Auteur: Sergio Guinot

Soort tekenstijl: Manga

Uitgeverij: Librero

Bladzijdes: 175

Bindwijze: Paperback

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Gothic Lolita’s is een subcultuur in Japan en is steeds meer gegroeid. In dit boek laten ze verschillende soorten lolita’s zien met hun outfits en verschillende soorten lolita’s komen voorbij. Dit boek is wat voor een redelijk ervaren tekenaar, aangezien de basisprincipes nauwelijks worden uitgelegd, er wordt alleen kon aanwijzingen gegeven over de stappen die je moet maken.

Er zijn hoofdstukken waren telkens een bepaald soort lolita-genre wordt bekeken. Je krijgt bij elk genre ongeveer 6 tekeningen te zien die ze stap voor stap laten zien. Ze beginnen met een opzet, dan een schets, de uitwerking, licht en schaduw, inkleuring en afwerking. De hoofdstukken zijn Moderne Gothic Lolita’s, Beroepen, Verleden en toekomst en mythen en legenden. Elke lolita die wordt getekend, heeft ook een eigen naam en heeft ook telkens een eigen introductie.

P1050568 P1050569 P1050570 P1050571

 

Dit tekenboek ziet er goed uit en de personages worden goed uitgewerkt, maar als beginnend artiest zal je toch heel veel stappen missen, de details missen nog een beetje. Het boek is zeker een aanrader voor tekenaars die zich willen wagen aan het tekenen van lolita’s, maar anders kan je dit boek beter laten liggen.

2 reacties

  1. Ik vind de tekeningen niet van voldoende kwaliteit

  2. Ik heb dat boekje ook maar ik doe er vrij weinig mee want ik teken niet vaak. Maar inderdaad, ik heb ook Manga voor beginners en die snap ik wel en komt ook resultaat uit en in deze kom ik niet veel verder dan het lichaam. Ik moet er langer voor gaan zitten, dan lukt het me wel maar ik heb niet echt geduld met tekenen (en knutselen) 🙂 maar het is wel een leuk boekje vind ik 🙂 Maffe Maxie is mijn fave ;P moet toch weer is verder gaan… 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.