Serierecensie: Behind her eyes

Een paar jaar geleden was mijn fangirl laaiend enthousiast over een boek van Sarah Pinborough dat ze had gelezen. Een boek dat zo’n spectaculair einde had, dat zelfs een disclaimer aan het begin van het boek staat waarin je moet beloven dat je het einde niet gaat verklappen bij mensen die het boek niet hebben gelezen. Nu zijn we een paar jaar later en Netflix heeft uiteindelijk dit boek gemaakt als serie, dus die moest en zouden we gaan kijken! Zou ik ook net zo onder de indruk raken van het verhaal, of zou het einde op mij niet schokkend overkomen? Of zou ik het zelfs kunnen voorspellen?

Bron: Chicklit.nl

Louise is een gescheiden moeder van een lieve zoon waar ze veel om geeft en werkt bij een kantoor met psychiaters. Naast haar baan en haar zoon gaat ze af en toe uit, en komt ze een erg leuke man tegen. De twee hebben een klik, maar de man blijkt getrouwd te zijn en hij is ook haar aankomende collega, want hij is de nieuwe psychiater die komt werken! Louise probeert David nu als goede vriend te zien en ze ontmoet bij toeval zijn vrouw Adele, waar ze een vriendschap mee opbouwt, hoewel ze merkt dat er iets vreemds achter hun huwelijk schuilt. Wat is er precies met David en Adele aan de hand?

Behind her eyes is een knap staaltje acteerwerk waarin het verhaal met de aflevering spannender wordt. Louise raakt verwikkeld in een vreemd huwelijk waar ze het fijne van wilt weten, waardoor ze steeds meer details krijgt over Adele’s verleden. Deze vrouw heeft namelijk in een kliniek gezeten en haar man lijkt haast bang voor haar te zijn, maar waarom? In het begin van de serie weet je nog weinig, maar gaandeweg het verhaal komen de puzzelstukjes langzaam op hun plek te liggen en kan je haast niet stoppen met kijken. De serie duurt ook maar zes afleveringen, dus dat is zo te zien! Nu schijnt de serie vrij trouw te zijn aan het boek, hoewel het einde iets anders is opgezet waardoor het boek iets harder binnenkomt. Ik zag het einde net op tijd aankomen door een hint die niet meteen gekoppeld kon worden aan de grote plottwist, maar waardoor ik wel met opengeslagen mond de afsluiter van de serie zag. Halverwege de serie zag ik dat het verhaal een kleine paranormale twist kreeg, die naar mijn idee erg goed werkte en waardoor het zich onderscheidt van de ”normale” thrillerseries.

Bron: Gids.tv

Louise (Simona Brown) is een vrij rustig personage. Naast haar nieuwsgierigheid en de twijfels die ze heeft rondom haar opbloeiende affaire met David (Tom Bateman), toont ze alleen weinig karakter. Misschien ook logisch, want zij is de observant en hoort sympathiek over te komen tegenover de mysterieuze Adele (Eve Hewson). Zij speelt namelijk fenomenaal, omdat er veel lagen onder haar schuilen. Ze is op bepaalde momenten creepy, maar aan de andere kant weer juist heel zielig en gebroken. Adele intrigeert je van begin tot einde, helemaal als je telkens weer wat nieuws over haar leert. Nu was de spanning tussen Louise en David wat geforceerd, het was niet helemaal duidelijk wat ze nou zo in elkaar zagen. Daarbij wil ik nog mijn complimenten uitspreken voor Rob (Robert Aramayo), die mij op meerdere momenten wist te verrassen en erg intrigerend overkwam.

Behind her eyes is een meeslepend verhaal met een aantal kanttekeningen, maar ik heb in ieder geval erg genoten. Het einde mocht ik dan net ervoor zien aankomen, ik vond de plottwist geniaal en is uniek. Dit is een mysterie dat je binnen een avondje kan oplossen, en de uitwerking zorgt ervoor dat je nog wel wat slapeloze nachten gaat krijgen! Behind her eyes krijgt van mij een welverdiende 9.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.