Serierecensie: Dash & Lily – Seizoen 1

De kerst komt eraan, dus streamingsdiensten spelen hier al flink op in door het uitbrengen van vele kerstfilms- en series. Zo ook Dash & Lily op Netflix, welke is gebaseerd op het boek Dash and Lily’s Book of Dares! Deze heb ik een paar jaar geleden gelezen en vond ik ontzettend leuk, dus ik was erg benieuwd naar deze Netfixvariant. Een serie van 8 afleveringen van elk 25 minuten, dat keek ik gewoon binnen een avondje af! Maar is dit de serie waar ik naar verlangde, of was het een domper?

Dash is een wat nukkige puber in New York die het hele huis voor zichzelf alleen heeft. Hij vind kerst maar niks en vermijdt zijn vriendengroep (waar zijn ex-vriendin onderdeel van is), hij wil liever een eenzame kerst. Lily is een meisje met een fijn gezin, maar voelt zich altijd een buitenbeentje en blijft het liefst binnen. Ondanks haar verlegen persoonlijkheid besluit ze een notitieboek in een boekhandel te verstoppen met gekke opdrachten voor de vinder van het boek, welke Dash is. Hij voert alle opdrachten uit, schrijft een eigen opdracht in het boek en laat hem liggen voor de eigenaar. Dash en Lily leren elkaar kennen door dit notitieboek zonder elkaar gezien te hebben, ze beginnen steeds meer voor elkaar te voelen. Maar is de liefde ook hetzelfde wanneer ze weten naar wie ze schrijven?

Bron: Spoiler TV

Dash and Lily is een feelgoodserie waarin je helemaal in de kerststemming komt. Dit verhaal begint rond november en eindigt tijdens Oudjaar, waardoor je de oploop naar de kerst en de feestdagen goed merkt. Het verhaal speelt zich ook af in New York, wat alleen maar bijdraagt aan het gelukzalige gevoel van de feestdagen en kerstshoppen in een grote stad. Het boek is vrij goed gewaarborgd, vooral omdat de auteurs mee hebben geholpen met de productie van de serie. De opdrachten die Dash en Lily voor elkaar bedenken zijn heel veelzijdig, zorgen voor leuke avonturen, veel humor en weten de twee nader tot elkaar te brengen. Dash en Lily hebben elkaar nog nooit gezien, maar door hun opdrachtenboek die ze telkens voor elkaar op een plek achterlaten, beginnen ze steeds meer voor elkaar te voelen. Het is de ultieme puberliefde waarbij je lekker kan zwijmelen, want zowel Dash en Lily zijn twee toegankelijke tieners waar je veel om gaat geven.

Bron: Variety

Dash lijkt op het begin een sarcastische puber die een deprimerende kerst maar prima vindt. Hij vindt alles wel best en hoeft zijn vriendengroep (die rond de kerst weer veel afspreekt als iedereen in New York is) niet te zien, hoewel je wel de oprechte vriendschap merkt wanneer hij eenmaal zijn vrienden ziet. Hij is af een toe een sukkel, maar dat erkent hij ook en hij weet zichzelf ook toe te spreken waardoor hij steeds opener wordt. Lily is daarentegen een meisje vol energie, maar toch weet ze buiten de boot te vallen bij haar leeftijdsgenoten. Ze is excentriek, bewandelt haar eigen pad en weet door Dash steeds meer uit haar schulp te kruipen. De manier waarop de twee pubers elkaar helpen zonder elkaar te zien is heel opmerkelijk en maakt hun band heel puur.

Bron: Collider

Toegegeven, de serie is op sommige punten wat zoetsappig en de happy ending waar je op hoopt was voor bepaalde personages wel heel vreemd, maar ondanks dat is deze serie heerlijk om te bingewatchen als je wilt wennen aan de kerstsfeer. De omgeving van New York tijdens kerst is echt adembenemend, de cast is ontzettend divers en het verhaal is erg pakkend en heeft genoeg humor. Er zijn al drie boeken over Dash en Lily, en ik zou het echt geen probleem vinden om nog twee seizoenen te krijgen de komende jaren waarin we meer avonturen van Dash en Lily gaan meemaken! Dash & Lily is een warm verhaal tijdens de feestdagen waar je vlinders in je buik van krijgt, en tijdens je volgende boekhandelbezoek ga je toch iets meer opletten naar bijzondere notitieboekjes in de boekenkasten… Deze serie verdient een mooie 8 als je het mij vraagt!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.