Serierecensie: Locke & Key – Seizoen 1

Locke & Key is een serie die is gebaseerd op graphic novels, een serie die me zeker erg interessant leek. Magische sleutels en flink wat spanning? Kom maar op! Het eerste seizoen staat in ieder geval op Netflix, maar is het de moeite waard om te bingen?

Bron: IMDb

Locke & Key gaat over de familie Locke, bestaande uit een moeder en haar drie kinderen. Hun vader is vermoord en na zijn dood besluit de familie te verhuizen naar het oude huis van hun vader. De kinderen Tyler, Nina en Bode ontdekken alleen magische sleutels in het huis, ieder met een eigen werking. Ze kunnen veel lol trappen met de sleutels, maar ze zijn ook erg gevaarlijk, helemaal als iemand van plan is om alle sleutels in bezit te hebben…

Locke & Key is een serie die voor mij vrij verslavend werkte. De serie is te zien als een fantasy met lichte horrorelementen en de spanning is goed te voelen. Aan het begin van het verhaal lijken alle magische sleutels erg leuk, maar je merkt de dreiging van een kwaadaardige identiteit die alle sleutels wil bemachtigen. Tyler, Nina en Bode moeten samenwerken en de sleutels in veiligheid brengen, maar dat is moeilijk aangezien hun rivaal erg slim is en vele trucs kent. De uitwerking van de sleutels is erg verrassend en prikkelt je fantasie, hoewel de spanning in het verhaal je ook scherp houdt.

Bron: IMDb

De personages waren in ieder geval erg prettig. Deze serie laat goed de rouw zien van het verlies van een familielid, zeker bij de moeder en Tyler. Nina wordt door de serie heen wat rebelser (wat een logische verklaring heeft), maar ik vond haar daardoor een tikkeltje irritant en egoïstisch overkomen. Bode is daarentegen een zeer sympathieke en vriendelijke jongen die veel harten van de kijkers kan laten smelten. Ik was vooral onder de indruk van de villain van de serie, aangezien die een heel slim spelletje speelt.

Hoewel de villain dus erg slim is, is dat ook redelijk makkelijk, aangezien de familie Locke af en toe oliedom was. Ze maken zulke onlogische keuzes, waardoor je merkt dat de serie erg gebouwd is op het verhaal, niet om de personages. Vele keuzes waren zo achterlijk, maar moesten gedaan worden zodat de serie verder kwam. Erg zonde, want zeker richting het einde stoorde me dat enorm. De villain mag dus erg slim zijn, dat is geen moeilijke opgave met zulke tegenstanders die erg onnadenkend zijn en niet logisch beredeneren. Ik hoop dat hier wat aan gedaan wordt in het tweede seizoen, aangezien bepaalde plottwists richting het einde totaal niet onverwacht overkwamen.

Locke & Key is een serie die je zeker kan bingewatchen, maar je moet niet al te kritisch zijn op het denkvermogen van de personages, anders kan je je richting de climax behoorlijk gaan ergeren. Ik wil zeker het tweede seizoen kijken door de fantasierijke gebeurtenissen en een paar geweldige personages, maar de serie verliest wel wat kracht door overdreven domme beslissingen die de familie Locke maakt. Een serie die voor nu een bescheiden 7 krijgt, maar als het tweede seizoen niet beter wordt, ben ik bang dat ik de serie laat liggen.

Heb jij Locke & Key al gezien, wat vond je ervan?

1 reactie

  1. Ik ben toevallig gisterenavond (laat) begonnen met de eerste aflevering. Was een grote fout want ik wilde alleen nog maar verder kijken in plaats van op een verstandig tijdstip naar bed :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.