Serierecensie: The Dragon Prince

Netflix brengt maar al te vaak toffe series en films uit. Een serie waar ik al tijden hyped over was, is The Dragon Prince. Deze serie is gemaakt door onder andere een van de makers van The Last Airbender, laat dat net nou een van mijn favoriete series zijn… The Dragon Prince zag eruit als een episch en magisch avontuur, dus deze wilde ik zeker zien. Op de dag van release had ik meteen alle negen afleveringen gekeken. Was het de hype waard, of viel de serie wat tegen?

 

In een magische wereld zijn er zes bronnen: de zon, de maan, de sterren, de oceaan, de lucht en de aarde. In deze magische wereld leven in het westen de mensen, terwijl de elfen in het oosten in het land Xadia leven. De twee volken zijn gescheiden door grote vulkanen, die worden bewaakt door Thunder, een gigantische draak. Een van de mensen zorgde alleen voor een nieuwe magische bron, namelijk duistere magie. Hierdoor was Thunder uitgeschakeld en leven de mensen en elfen in oorlog. Wanneer Rayla, een Moonshadow elf assassin van plan is om de prins van het mensenrijk uit te schakelen, komt ze tot de ontdekking dat het koninkrijk het drakenei heeft dat volgens de verhalen is vernietigd. Dit ei kan vrede veroorzaken tussen de mensen en de elfen! Rayla gaat samen met de prins Ezran, zijn dier Bait en zijn stiefbroer Callum op pad om het ei naar de elfen te brengen, maar gaat hun dit wel lukken als duistere figuren in het koninkrijk aan de macht willen komen?

The Dragon Prince is een knap staaltje animatiewerk. De tekenstijl deed mij inderdaad wat denken aan The Last Airbender, maar het heeft een 3D-randje waardoor de personages nog levendiger overkomen. Sommige bewegingen van personages waren op bepaalde momenten wat houterig, maar dat was prima te overzien. Alle verschillende landschappen en het kasteel zagen er schitterend uit, hoewel ik het idee heb dat er nog mooiere beelden zullen komen als we meer te zien krijgen van het elfenrijk.

Het verhaal was nog vrij voorzichtig en ingetogen, maar ik weet zeker dat de volgende seizoenen ronduit episch gaan worden. Dit eerste seizoen bevat negen afleveringen en gaat vooral over de ontsnapping van het drakenei door Rayla, Ezran en Callum en hun avonturen als ze willen ontkomen aan een opsporingsploeg waar ze aan proberen te ontsnappen. Je ziet hier ook al wat gelijkenissen met Avatar: drie jongeren (met een dier) die vluchten voor de vijand in hun bijzondere queeste. Ook de verschillende soorten magie vond ik ontzettend interessant, hoewel ik er nog maar weinig van had gezien. Het verhaal was op sommige punten een beetje voorspelbaar, maar ook dat stoorde me niet enorm.

 

De personages vond ik maar al te prettig. Callum en Ezran hebben dan niet dezelfde ouders, maar ze hebben een hechte familieband. Nog maar te zwijgen om Bait, een ontzettend grappig en aandoenlijk huisdiertje! Rayla is ook een zeer sterke, maar gevoelige elf die ondanks haar vaardigheden als assassin veel geeft om haar medemens. De elfen hebben ook een ander accent dan de mensen, wat de verschillen tussen deze twee volken nog specifieker maakt. Ook vond ik Claudia en Soren twee hele grappig personages die ondanks hun duistere achtergrond veel vreugde brengen in deze serie. En daarbij wil ik ook mijn complimenten geven aan de subtiele diversiteit die wordt toegevoegd aan de serie, het is totaal niet geforceerd, maar juist erg prettig.

 

Het einde zorgde ervoor dat ik meteen nieuwsgierig werd naar het volgende seizoen. Deze serie heeft zo veel potentie en kan enorm worden uitgebouwd, dus ik hoop dat de volgende seizoenen veel uitgebreider gaan worden. Deze wereld heeft nog zo veel te bieden, dus ik kan niet wachten op meer!

Wat vind jij van The Dragon Prince?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.