Serierecensie: The Good Place

The Good Place is een serie die ik het afgelopen jaar met veel plezier heb gevolgd. Ik kwam erachter dat ik hier nooit een recensie over heb geplaatst, maar nu de serie is afgelopen, kan ik een mooi compleet plaatje geven over deze serie! Hij is te zien op Netflix en bestaat uit vier seizoenen, waarbij bijna elke aflevering 20 minuten duurt. Naar mijn idee een enorme aanrader, en ik vertel je graag waarom!

Bron: IMDb

Eleanor wordt wakker in The Good Place, oftewel het hiernamaals. Ze hoort in de goede plek door haar goede leven volgens de architect van The Good Place. Ze krijgt een mooi huis, een buurt waarin de zon altijd schijnt en zelfs een soulmate die voor altijd bij haar zal zijn! Het punt is alleen dat Eleanor helemaal niet in The Good Place hoort te zijn, aangezien ze een heel akelig persoon was. Ze neemt haar soulmate Chidi (een wetenschapper op het gebied van ethiek) in vertrouwen, samen moeten ze vermijden dat iedereen erachter komt dat Eleanor juist in The Bad Place hoort…

Bron: IMDb

The Good Place is een comedy met mooie filosofische kwesties die aan bod komen. De afleveringen kijken lekker snel weg en als lezer ben je constant geamuseerd door Eleanor en haar buurtbewoners. De hemel ziet eruit als een geweldige plek, maar je ziet al snel dat het hiernamaals niet even perfect is als je denkt. Ik heb me vaak kapot gelachen tijdens deze serie, maar het zet je als kijker zeker aan het denken.

Bron: IMDb

De personages in de serie zijn vooral hilarisch, zeker omdat ze zo uitgesproken zijn. Eleanor (Kristen Bell) is een vrouw die in eerste instantie erg egoïstisch is, maar wel op een sassy manier. Chidi (William Jackson Harper) is een heerlijke twijfelaar die constant het goede probeert te doen, een sulletje met een ontzettend goed hart! Tahani (Jameela Jamil) is een luxepoes en Jason (Manny Jacinto) is zo ontzettend dom, maar op een hele grappig manier. Ook mijn complimenten aan Michael (Ted Danson) en Janet (D’Arcy Carden), de hemelse identiteiten die gaandeweg de serie toch wat menselijkheid krijgen. Deze zes personages zijn het belangrijkst, maar daarnaast zijn er nog wat bijpersonages die ook veel leven in de brouwerij brengen.

Bron: IMDb

Wat ik vooral heel gaaf vind aan deze serie, is dat het je echt doet nadenken over hoe je een goed persoon kan zijn. De serie laat zien hoe het hiernamaals in zijn werk zou moeten gaan en wat het betekent om beoordeeld te worden als een oprecht persoon. Ik vond het einde daardoor ook ontzettend bevredigend en laat echt een utopisch hiernamaals zien waar je van zou dromen.

The Good Place is een enorme aanrader als je houdt van flink wat humor, maar ook van wat filosofische onderwerpen en personages vol energie. Deze comedy bevat dus meer lagen dan je verwacht en de originaliteit wat betreft situaties in het hiernamaals zijn echt briljant. The Good Place krijgt van mij een welverdiende 9 en ik zou zo de hele serie opnieuw willen kijken!

2 reacties

  1. Deze serie vond ik geweldig. Het eerste seizoen vond ik eerst wat saai, omdat ik natuurlijk nog niet wist wat er ging komen…
    Ik denk ook dat je deze serie vaak kunt kijken en er elke keer weer een andere les uit kunt halen.

    1. Dat zeker! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.