The Friday Five: Auteurs waarvan de achternaam begint met een C

We gaan weer het alfabet af tijdens de Friday Five, en dit keer kijken we naar achternamen van auteurs. Ik dacht eerst dat dit nog wel lastig kon zijn, maar al snel had ik meer dan tien auteurs kunnen vinden die ik graag in deze Friday Five wilde zetten. Dat was toch erg lastig, maar ik heb het gehouden op auteurs waarvan meest recentelijk boeken van zijn verschenen. Zo weet je zeker dat een paar van deze boeken op je aan het wachten zijn in de boekhandel, zodat je die snel kan scoren!

Recentelijk verscheen Helderwitte macht van Cassandra Clare en Wesley Chu (twee keer de C!), een tweede deel van een trilogie over Magnus Bane en Alec, twee geliefde personages uit de Schaduwjagerswereld. Hoewel ik mijn twijfels heb rondom Clare (aan de ene kant heb ik haar ontmoet en was ze toen erg aardig, maar aan de andere kant is ze haar fandom erg aan het uitmelken en kan ze erg onaardig doen op social media), zijn haar boeken wel lekker om te lezen. Deze ga ik toevallig vandaag oppakken, dus hier komt binnenkort een recensie van online!

Harry Cook schreef Fin & Rye, een boek dat perfect past in Pride (dat is dan net afgelopen, maar het zou elke maand pride moeten zijn!). Hierin volg je twee jongens, waarbij Fin ouders heeft die zijn seksualiteit niet accepteren. Een boek dat heftig kan aanvoelen voor LHBTI+ jongeren, dus lees vooral de trigger warnings aan het begin van het boek. Erg goed dat Best of YA dit voortaan doet, want het wordt steeds duidelijker dat dit belangrijk is.

Dan hebben we Kacen Callender, een zwarte queer trans auteur die meerdere boeken heeft geschreven. Ik ben nog erg benieuwd naar Felix Ever After (en raad Querido Glow aan die te vertalen), maar ik heb in ieder geval Dit is best wel een episch liefdesverhaal gelezen, waarin je een biseksuele jongen meemaakt die nog wel verliefd is op zijn ex-vriendin, maar ook gevoelens krijgt voor een oude jeugdvriend die weer bij hem op school komt. Een erg eerlijk en oprecht verhaal over de liefde, hier wil ik zeker meer van lezen!

Dan door naar S. Christina, een uitgeverij die een trilogie schrijft in het teken van heksen. Heks van Vuur en Oorlog is het eerste deel, en het tweede deel komt in oktober er al aan! Volgens mij verkoopt dit boek heel goed, erg knap voor een zelfstandige auteur/uitgeverij. Kom maar op met deel 2, ik ben benieuwd!

Tot slot nog een geniale auteur, namelijk Suzanne Collins, auteur van De Hongerspelen en de proloog De ballade van slangen en zangvogels. Dit boek gaat ook verfilmd worden, daar ben ik zo benieuwd naar! Haar schrijfstijl is gewoon ongeëvenaard, en zij is oprecht een auteur die YA op de kaart heeft gezet.

Dit zijn de drie auteurs die ik heb uitgekozen voor deze Friday Five. Welke zou jij kiezen? Laat het me weten, of check de lijstjes van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.