The Friday Five: Boeken die beginnen met de letter M

Om de week bespreek ik samen met andere bloggers vijf boeken die beginnen met een bepaalde letter, met dank aan Nienke van Booksometea voor het bedenken van dit terugkerende thema! We zijn nu na de letter M op de helft gekomen, en ook bij de M heb ik wat mooie boeken weten te vinden.

Het meisje dat de maan dronk is een magisch verhaal waar ik ontzettend van heb genoten. Het is zo’n puur verhaal in een bijzondere wereld en personages ie zo hartverwarmend zijn. De cover is ook echt beeldig, een ideale fantasy voor middle grade liefhebbers!

Match van Buddy Tegenbosch is een heel fijn verhaal over vriendschap, familie en eerlijk zijn. Buddy’s schrijfstijl is gewoon zo pakkend en heeft meerdere jongeren aan het lezen gekregen. Ik weet niet wat het is, maar zijn verhalen weten me helemaal mijn eigen leven te vergeten. Geef het een kans, want dit boek bevat zo veel mooie boodschappen!

Adam Silvera heeft vele mooie boeken geschreven vol diversiteit. Meer gelukkig dan niet is een hartverscheurend verhaal over depressie, maar is ook ontzettend mooi. Het is ook zijn debuut, dus erna raad ik je zeker aan om zijn andere boeken te lezen!

Matched heeft voor mij nostalgische waarde, aangezien ik het eerste deel meer dan tien jaar geleden las. Ik vond deze dystopie waarin je hele leven voor je wordt bepaald en waarin je wordt gekoppeld aan je ideale match erg fascinerend, en jaren later had ik eindelijk de rest van de reeks gelezen. Het is dan niet de meest epische trilogie, maar naar mijn gevoel een echte YA-klassieker.

Tot slot Muggenland, ook een erg mooi verhaal over een meisje die vlucht van haar huis en met de bus op pad gaat. Een heel fijn verhaal met bijzondere personages, David Arnold schrijft zo poëtisch en fascinerend! Ik vond het ook fantastisch om hem te ontmoeten toen hij naar Nederland kwam, hij is zo aardig!

Dit zijn mijn vijf boeken die beginnen met de letter M. Ken jij nog mooie boeken die beginnen met de letter M? Laat het me weten, of check de Friday Fives van de andere deelnemers aan de Friday Five!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.