The Friday Five: Boekverfilmingen die je liever niet had willen zien

De laatste paar jaar zijn er genoeg YA-boeken verfilmd, maar soms pakt dat niet zo goed uit… Af en toe weten filmmakers de plank compleet mis te slaan, dus deze week bespreek ik vijf boekverfilmingen die ik liever niet had willen zien.

Ik weet nog weinig van de verfilming van Fallen, maar ik weet nog wel dat ik hem zeer slecht vond… Hij kwam ook niet in de bioscopen uit, en terecht. Acteurs waren niet echt goed en de special effects waren ook om te janken… Nee, geen succes, en dat terwijl de boeken een van de eerste populaire YA waren.

Vals de film was voor mij ook geen goede film. De film is anders dan het boek (waardoor je zeker verrast kan worden), maar de uitwerking vond ik echt belachelijk… Hierbij dus echt het geval: het boek is beter!

Artemis Fowl keek ik vorige maand op Disney+, terwijl die oorspronkelijk in de bioscoop zou verschijnen. De makers hadden er blijkbaar weinig vertrouwen in, want de film ging (ook door de coronacrisis) meteen naar een streamingsplatform. Autsj, dit was niet de film waar fans op hoopten! De jongen die Artemis speelde vond ik totaal niet overtuigend en het verhaal was heel chaotisch. De special effects waren wel indrukwekkend, maar daar blijft het bij!

Ik ga nu even boekverfilming wat breder trekken, want hierbij nog een verfilming van een manga! Death Note is een ijzersterke manga (en anime) over een bijzonder boek. Als je een naam in het boek schrijft, zal de desbetreffende persoon overlijden… De manga is zo fantastisch, maar de Amerikaanse verfilming op Netflix is echt belachelijk slecht, lachwekkend zelfs… Er zou nog een vervolg komen, maar ik hoop zo dat dat er niet komt…

Tot slot nog een film die is verfilmd, maar dan niet van een boek, maar van een serie! Avatar The Last Airbender bestaat uit drie seizoenen die ”boeken” worden genoemd, dus ik keur het goed. Deze verfilming was ook absurd, het sturen van elementen was gewoon tenenkrommend en de personages waren ook zo anders dan de serie. Daarbij was het verhaal zo slecht, ze pakten willekeurige afleveringen die ze mixten binnen een film… Gelukkig gaan de originele makers werken aan een real life action serie, daar ben ik wel benieuwd naar! De makers willen een diverse cast (dus mensen van kleur bij bijvoorbeeld de waterstam), dus ik hoop dat ze trouw kunnen blijven aan de animatie.

Dit zijn mijn verfilmingen die ik achteraf niet had willen zien. Welke boekverfilmingen zijn volgens jou echte missers? Laat het me weten, of check de Friday Fives van andere deelnemers aan de Friday Five!

4 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Ik maak zelf geen lijstje omdat ik echt veel te weinig films kijk, maar ik vond Waar het licht is echt niet goed gedaan. Er missen hele belangrijke stukken en alles ging in een moordend tempo. Nee. Ik vond de verfilming van Love, Simon ook niet zo leuk eigenlijk, maar dat is meer omdat ik niet zo’n fan ben van contemporary films. Dat even buiten beschouwing gelaten, ik vond dat het boek zich ook gewoon niet echt Leende voor het witte doek. Ik begon me halverwege de film echt te vervelen. Zo’n film kan beter meteen naar een streamingsdienst in plaats van eerst in de bioscoop. En eerlijk gezegd vind ik dit dan wel weer een goede ontwikkeling van deze coronacrisis, dat veel films meteen doorgaan naar Streaming, want ik vind de bioscoop gewoon echt veel en veel te duur (€12,50 hier) voor wat je krijgt in verhouding. Ik ben al sinds 2018 niet meer geweest en ik mis het ook niet.

    1. Ah, ik vond Love Simon wel enorm leuk, maar als je inderdaad geen enorme contemporary-liefhebber bent is het te begrijpen dat dit niet fantastisch is. De bioscopen zijn de afgelopen jaren inderdaad wel wat duurder geworden (ik denk nu terug aan de tijd dat je op een drukke zaterdag gewoon 7 euro betaalde voor een kaartje), maar goed, voor echt hele toffe films wil ik het wel betalen 🙂

  2. Ik huil echt om al deze verfilmingen. Ik keek Artemis Fowl pas – een film waar ik sinds mijn 14e op wacht – en mijn hart huilde ZO HARD.

    1. Het doet nog steeds zo veel pijn, autsj… :’)

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.