Favorite Famous YouTubers – deel 4 Culturele kanalen

Bij Favorite Famous YouTubers laat ik een paar van mijn favoriete kanalen op YouTube zien. Na de internationale, Nederlandse en gamekanalen is het nu tijd voor de culturele kanalen op YouTube!
Culturele kanalen op YouTube… Wat? Leg even uit!
Met culturele kanalen bedoel ik kanalen die zich richten op muziek en kunst, oftewel cultuur. Ook van deze soort volg ik een aantal leuke kanalen waar je zeker even een kijkje moet gaan nemen. De creativiteit spat van deze kanalen af, dus mocht je wat inspiratie op willen doen voor je creatieve bui, ben je bij deze kanalen aan het juiste adres!

Birdieskate
Deze man is echt geniaal in het maken van tekeningen. Ik kende hem van de Pokémon-hoodie tekeningen, waarin een kleine Pokémon een hoodie heeft van zijn uiteindelijke evolutie. Zijn tekenstijl is echt heel mooi, om jaloers op te worden! Hij kan ook realistische portretten maken. Hij weet op een schitterende manier zijn tekeningen kleur te geven, en dat met maar een klein aantal potloden! Zijn werk ik echt fantastisch, zeker de moeite waard om te kijken! Birdie is ook te vinden op Instagram waar hij heel veel kunstwerken laat zien!

LindseyStirling
Normaal luister ik nooit naar liedjes op de viool, maar Lindsey heeft op een eigen speciale manier een moderne sfeer gegeven aan het bespelen van een viool. Ook zijn haar clips nog best leuk om te kijken, het is ook waanzinnig dat zij tijdens het viool spelen nog enorm veel kan bewegen en dansen. Voor echte liefhebbers, ik zag dat Lindsey dit jaar naar Nederland komt in Eindhoven!

LittleGeekyFanart
Ten eerste: Deze naam is uiteraard wel aan mij besteed!
Ten tweede: LittleGeekyFanart is een kanaal voor tekeningen van Pokémon, maar dan met een regenboog-achtig tintje. De tekeningen zijn heel kleurrijk en met haar speeddrawings laat ze zien wat ze kan maken!
Ten derde: Mocht je haar tekeningen leuk vinden, moet je haar zeker volgen via Instagram, daar post ze namelijk bijna dagelijks een nieuwe tekening!

Lukischannel
Ook deze YouTuber is van het tekenen, en dan vooral voor verschillende animes! Er zijn genoeg tutorials te vinden voor verschillende personages uit anime-series. Zeker de moeite waard als je een personage na wilt gaan tekenen!

Markcrilley
Deze YouTuber is een enorme goede tekenaar. Hij tekent vooral manga, maar is ook fantastisch in het maken van realistische tekeningen. Elke week komt er een speed drawing van hem online, en later de tutorial van de tekening. Door deze diversiteit aan tekenstijlen vind ik hem wel echt één van mijn favoriete teken-YouTubers! Hij heeft dan ook meer dan anderhalf miljoen abonnees, dus dat zegt wel wat!

Schmoyoho
Het muziekkanaal voor gemonteerde autotune-videos op populaire filmpjes. Als er bijvoorbeeld in het nieuws een erg grappig fragment is, bewerken de mensen van Schmoyoho dit tot een ge-autotuned liedje. Het is echt onwijs grappig, en daarnaast treden deze broers en zus ook nog vaak op en zingen ze ook best goed!

Sophiechan
Sophie is een teken-YouTuber die vele manga-tekeningen maakt, met potlood maar ook op de computer. Ook heeft ze verschillende tutorials die je toch best wel helpen!

Walk off the Earth
Deze band is enorm gaaf en zijn door YouTube steeds bekender geworden. Deze band uit Canada toert de hele wereld over! Ze maken gave remakes maar kunnen ook eigen leuke liedjes maken. Daarnaast zijn hun filmpjes heel cool, ze gooien soms met gemak instrumenten over en weten op hun eigen manier gebruik te maken van instrumenten.

Dit waren dan mijn kanalen op het gebied van cultuur. Dit was dan ook mijn laatste FFY (voor nu dan, ik weet nooit of ik enorm veel nieuwe kanalen ga vinden). Neem gerust ook nog een bezoekje aan de andere Favorite Famous YouTubers, wie weet vind je nog wat leuke kanalen om te volgen!

Welke YouTube-kanalen raad jij mij nou aan? Dat kan van alles zijn, van blogs tot sketches of tekenen 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.